Magento 2 – Skal jeg skifte?

magento1 vs magento2

17 jun Magento 2 – Skal jeg skifte?

Skal jeg skifte til Magento 2? Dét er spørgsmålet mange nok har stillet sig selv, efter at det kom ud, at Magento 1 stopper supporten i 2020. Men hvad betyder det egentlig for dig som Magento 1 bruger? Det vil vi gerne uddybe i dette blogindlæg – Lad os tage dig med ind i en verden af Magento.

Hvad er forskellen egentligt på Magento 1 og Magento 2?

Forskellene er mange, men den eneste man som bruger skal bekymre sig om er, at der ikke blot tilføjes nye, smarte og nice-to-have (ikke nødvendigvis nødvendige) funktioner, men at hele teknologien bag, er ændret. Dette betyder, at Magento 1, var outdated for år tilbage, samt at Magento 2 vil være fremtidssikker, de næste mange år. Dét er hvad der betyder noget, når alt kommer til alt. Dette har en kæmpe effekt på sikkerheden, prisen på udvikling samt hastighed på siden.

Skal man så skifte nu, eller kan man vente til 2020?

Mange vil stille sig selv dette spørgsmål, og det er et svært svar at give, da der ingen tidligere historik på udvikling af Magento forelægger. Jeg vil dog påstå at man kan forudse situationen ved at se på konkrete tal og lidt antagelser, hvilket vil ligge til grund for mit svar.

Der er ifølge ionhill 235.000 aktive Magento 1 systemer. Hvilket gør Mangento 1 til det anden mest benyttede CMS system til Webshops, endvidere er det, det største system når det gælder større shop. Hvilket betydet at mange af de økonomistærke shops står overfor et skift fra Magento 1 til Magento 2. Dette vil give ekstra arbejde til de webbureaus, der tilbyder Mangeto 2.

I Danmark er vi kun en håndfuld, der tilbyder dette, da dette CMS system? kræver udviklere, designere mv. Hvorfor, at vi vil få rigtigt travlt de kommende år; Allerede nu kan MagentoXperten melde ud, at vi næsten er booket med skift, og der kommer flere til. Det betyder, at hvis du vælger at vente til juni 2020, så risikerer du, at skulle vente længe, da vi hver uge oplever at der er flere, der vælger at fremtidssikre sit levebrød.
MagtentoXpterne anbefaler, at man tager fat i os, eller et af de mange andre kompetente webbureauer, så vi kan vende din netop din unikke situation. Nogle er mere kritiske end andre.

Du bør skifte nu hvis:

  • Din shop ikke performer som den burde
  • Du planlægger at viderudvikle din nuværende shop
  • Du planlægger at starte en ny webshop
  • Din shop køre fint, men køre med en outdated version (find ud af mere omkring dette – kontakt os her)

Du kan vente til efteråret 2019 hvis:

  • Din shop har den seneste 1.9.4.0 version og køre fejlfrit
  • Ikke har problemer med funktionaliteten
  • Genererer ordrer og omsætning

Vi vil dog anbefale at du opdaterer til Magento 2 alligevel. Se mere herom i punkterne nedenfor.

Hvorfor Magento 2 over Magento 1?

Magento 2 tilbyder et ton af nye og innovative funktioner, der både hjælper med til at gøre dit liv som webshop administrator lettere, samt øger omsætningen. Der er kæmpe forskel på hastighed, sikkerhed, muligheder, samt pris for udviklingen.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke vil skifte til Magento 2 nu?

Så kan du sagtens vente. Dette er for mange mindre problemfrit til 2020. Dog vil vi helt kort anbefale dig, at tænke over, hvad du udvikler til din nuværende shop i den nærmeste fremtid. Det nemlig ikke muligt at integrerer det der er lavet til Magento 1 i Magento 2, uden yderligere udvikling. Så tænk over, om det ville kunne tjene sig selv hjem inden for få måneder – ellers kan det bedre betale sig, at vente til du alligevel skal have et skift.

Hvilke udfordringer kan skiftet fører med sig?

Dette spørgsmål er næsten umuligt at besvare, uden en dybere samtale. Derfor inviterer vi dig gerne på en kop kaffe, eller en uforpligtende telefonsamtale, hvor vil kan vende situationen for netop din shop.
Ellers finder du det mere generelle svar her.
Hvis du nu benytter Magento 1 og tænker at lave et skift til Magento 2, så er det værd at tænke over behov. Hvad har du nu, du ikke skal bruge mere, eller som du måske ikke har været tilfreds med? Hvad har du af tredjeparts services tilknyttet (betalingsindløser, økonomisystemer mv.)? Alle disse ting, ville skulle vendes på ny.
Det vil være en nødvendighed at komme dybere ind i, hvad de tilbyder til Magento 2 i forhold til Magento 1. Det hele skal tages højde for, hvorfor et mere præcist svar ville kræve mere konkret information. Du kan kontakte os her, hvis du vil høre nærmere om netop din sides udfordringer. Dette er naturligvis helt gratis og uforpligtende.

Når det kommer til det færdige resultat, så kan udfordringerne være, at systemet er hvad man på engelsk ville kalde ”Slightly different”, hvilket betyder, at der skal læres lidt på ny, selvom det stadig er Magento. Forbedret kvalitet kalder oftest på et forbedret design, hvilket vi hos MagentoXperten mener er opnået. Vi er bestemt tilfredse med indsatsen i Magento 2.

Magento 1 vs Magento 2 – De tekniske detaljer

1: PHP Legacy
2: PHP 5.x

Betydning:
Siden Magento 1 blev skabt, tilbage i 2007, er der sket meget med de redskaber, som Magento er bygget i. Nemlig PHP, HTML, Css og JavaScript. PHP, som både er det funktionelle fundament og byggestenen, er blevet hurtigere, mere sikkert og mere fleksibelt. Dette har en alfa omega betydning for en udviklers pris, kvalitet og hastighed.

1: Loader på 2,2 – 4 sekunder
2: Loader på 0,9 – 1,2 sekunder

Betydning:
Ifølge eksperter, så må en hjemmeside ikke loade mere end 2,5 sekunder, ellers er du I højrisiko for, at miste en stor bid af din traffic – og hermed konverteringen til kunder.

1: 50% responsive og mobilvenlig
2: 100% responsive og mobilvenlig (Også administrationspanelet)

Betydning:
De fleste besøgende i dag, kommer ind via et mobilt device, såsom en mobil eller tablet. De vil til tider opleve, at siden ikke agere optimalt, når de ser den på et mobilt device. Dette koster af konverteringen.

1: Multi step checkout
2: One step checkout

Betydning:
Dette betyder, at checkout og betaling er 38% hurtigere i Magento 2 end i Magento 1, hvilket også ville kunne mærkes på konverteringen af en kunde. Desto hurtigere kunder kan betale, desto større chance er der for, at færre frafalder det mest vigtige step. Denne proces er blev gjort langt mere kundevenlig i Magento 2, hvor man nu følger de nyeste standarder, samt en strømlignet checkout.

1: Stopper deres opdateringer i 2020
2: Fortsætter deres opdateringer i 2020

Betydning:
Har du en Magento 1 shop, og ikke vælger at skifte til Magento 2, så er du i højrisiko for, at funktionerne vil stoppe med at virke som de skal. Dette kan ikke løses ved en rød knap, men kræver tid at løse, hvorfor du vil have en ikke-effektiv shop for noget tid. Det vil have betydning for din omsætning og troværdighed overfor kunderne.

1: Uden Ajax
2: Med Ajax

Betydning:
Ajax har den betydning for din side, at den ikke behøver at loade, når kunder f.eks. tilføjer et produkt til kurven eller foretager en søgning. Dette betyder, at kunderne får en langt bedre brugeroplevelse og oplever hermed en større tilfredshed. Ajax er ikke længere nice-to-have men need-to-have, fordi det øger konverteringen i de fleste tilfælde, samt brugertilfredshed i alle tilfælde.

1: Admin panel 1.0
2: Admin panel 2.0

Betydning:
Admin panelet er nu blevet responsivt, mere overskueligt samt fyldt med nye og nyttige funktioner. Et skift til Magento 2 kommer ikke kun kunderne til gode, det nye administrationspanel er blevet rent guf for enhver administrator. Du kan nu klare det du skal langt hurtigere end før!

1: Ikke SEO ready
2: SEO ready

Betydning:
SEO star for Search Engine Optimization (Søgemaskineoptimering på dansk), og er b.la. dét, der får dig til tops på Google. Dette er et uundværligt værktøj for alle webshopsejere og kan absolut ikke ignoreres uden økonomiske konsekvenser. Vi her hos Magentoxperten som dette som en af de vigtigste årsager til, at lave et skift, og dette går fint hånd i hånd med de andre funktioner der ligeledes der øger konverteringen.

Features Magento 1 Magento 2
Apache 2.x 2.5 / 2.6
Nginx - 1.7 og større versioner
PHP 5.2.x / 5.5.x 5.6.x / 7.0.2 / 7.0.6
MySQL MySQL MySQL / MySQL Percona 5.6.x og større versioner
Varnish - 3.x / 4.x
Redis - 2.x / 3.x
Memcached - 1.4.x
Solr (Kun til EE) 4.x
Markup HTML HTML 5
Styling Css Css 3 / LESS
Scripting I nyere temaer jQuery jQuery som standard
Større Scripting - RequireJS / Knockout.js
Zend Framework 1 1 / 2
Symfony - Ja
Composer - Ja
PSR - 0 / 1 / 2 / 3 / 4
Administrator
kontakt@magentoxperten.dk
Ingen kommentarer

Skriv en kommentar