Kom godt i gang med din Magento webshop

magento webshop

26 sep Kom godt i gang med din Magento webshop

Det er på tide at starte din Magento Webshop!

E-handlen boomer i Danmark. Allerede tilbage i januar var Dansk Erhverv ude og spå om tocifrede vækstrater og en omsætning for mere end 100 mia. kr. i 2016. Det står nu klart at vi i Danmark nok skal nå den målsætning og at e-handelskagen bare bliver ved med at vokse.

Går du og overvejer at få en bid af kagen, så kan du finde 3 gode råd til at starte en webshop med Magento her.

Kom godt i gang med din Magento webshop

Hos Magentoxperten oplever vi en enorm interesse for webshops med Magento. Det kan vi bestemt også godt forstå, da Magento er et af de absolut mest skalérbare webshop løsninger på markedet.

Man kan eksempelvis starte med en helt basic Magento webshop og som forretningen udvikler sig, kan man tilføje de nødvendige funktioner til ens webshop.

Magento anvendes af både store og små online virksomheder over hele verden. Da Magento er et opensource system er det en webshop platform i konstant udvikling. Med Magento har man et enormt dynamisk webshopsystem, men man har også et stort system som tilgodeser den lille webshop og den helt store online forretning.

Et godt eksempel på en webshop, som har anvendt de mange skaléringsfordele ved Magento er Winkwink.dk.

Winkwink startede i det små med afhentning af lagervare direkte hos leverandøren i Tyskland i en ældre folkevogn. I dag er forretningen vokset med Winkwink.se og snart rykker sexshoppen til det franske marked.

Med Magento er det nemt at udvide sin forretning fra dag til dag.

Et stort men venligt webshop system

Grundet de mange konfigurationsmuligheder man finder i Magento og fordi der er så mange ting som kan justeres med en Magento webshop, så kan administration og opsætning virke en smule uoverskueligt, hvis man er helt ny og grøn med webshopsystemer.

Tag dog ikke fejl, Magento er enormt brugervenligt og når først man får dannet sig et overblik er systemet nemt at arbejde med.

Men når der nu er så mange muligheder, i forhold til konfiguration og indstillinger, så kan det til tider virke en kende overvældende. Derfor anbefaler vi at du som ny Magento webshop ejer forholder dig tålmodigt og ikke forsøger at tackle hele systemet på en gang.

Der er en indlæringsperiode med Magento, så start med at blive bekendt med opsætning af produkter og dit katalog. Herefter kan du begynde at udforske de mange andre konfigurationsmuligheder Magento kan tilbyde din webshop.

Vores bedste råd til dig vedrørende Magento er at prøve dig frem, da det er på den måde du bedst lærer Magento platformen at kende og samtidig kan du spare en god sum penge.

Kontakt Magento udvikler

Skulle du være i tvivl om, en bestemt funktion i Magento eller ønsker du at din Magento shop kunne noget bestemt? Så er der heldigvis massere hjælp at hente på online fora, officielle Magento wiki og diverse brugerguides.

Du vil, med en hurtig google søgning, hurtigt kunne finde en guide til eksempelvis opsætning af momsregler i Magento – som er en meget vigtig del af at eje og drive en webshop.

Skulle du derimod støde på et problem, hvor det ikke lige lader til at der er en løsning som passer til dig og din shop, så tag endelig fat i en Magento udvikler. Langt de fleste Magento bureauer tilbyder en eller anden form for supportordning, som du kan trække på når og hvis systemet ikke vil helt som du gerne vil.

Support til Magento webshop

Vi anbefaler naturligvis at du tager fat i Magentoxperten. I vores webbureau har vi nemlig flere forskellige supportaftaler, som du kan gøre brug af alt efter dit behov:

 

10 timers klippekort

3 timer md. med kvartalvis afregning

Supportaftale efter behov

 

Derudover er alle Magentoxpertens udviklere placeret i vores Aarhus kontor. Vi bruger med andre ord ikke eksterne udviklere i andre lande.

Til nød kan vi outsource arbejde til vores betrodede samarbejdspartnere i Danmark, men dette sker kun hvis vi ikke selv har ressourcer til at yde vores kunder den rette service.

… men for at det ikke bliver for meget ananas i egen juice, kan vi også anbefale dig at deltage i et af de mange forskellige kurser i Magento, som du kan finde over hele Danmark.

Hos Magentoxperten underviser vi da også selv i sådanne Magento-kurser og oftest kommer man rigtig langt med et par timers intensiv undervisning i Magento.

Lav en detaljeret kravspecifikation

Det er altid en god idé at du har gjort dig nogle tanker om hvad din kommende webshop skal kunne, inden du tager fat i en Magento udvikler, eller begynder på egen hånd.

Det kan sparer dig for mange penge, hvis din Magento udvikler ikke skal bruge tid på konceptudvikling på din shop.

Så jo mere detaljeret en kravspecifikation du kan producerer, desto bedre et samarbejde vil du have med din Magento udvikler.

Det vil også gøre det nemmere for dig selv, hvis du arbejder alene, at have en tjekliste med ønsker for hvad din Magento webshop skal kunne og bruge dette som et arbejdsdokument.

En god kravspecifikation

En god kravspecifikation er detaljeret og anvender eksempler til at forklarer den grundlæggende idé. En Magento udvikler vil ikke forlange at du går minutiøst til værks, men det er vigtigt at du tænker over hvad det helt præcist er du gerne vil med din kommende webshop.

Eksempelvis kan det være en god idé at inddrage eksempler fra eksisterende webshops, som du synes fungerer godt og har et lækkert design. Tag noter af hvad du synes er fedt ved de forretninger og hvordan du kunne tænke dig de kom til udtryk på din webshop.

Vælger du at samarbejde med et Magento bureau eller en selvstændig Magento udvikler, så er klar kommunikation essentielt for et godt samarbejde.

Vær sikker på at I har samme opfattelse af hvad det endelige produkt skal være og så skal du nok få stablet en lækker og effektiv Magento webshop på benene.

Magento 1.9 eller Magento 2.0?

Hos Magentoxperten har vi på det seneste fået en række henvendelser vedrørende opdatering fra Magento 1.9 til 2.0. Magento 2.0 er i øjeblikket tilgængeligt på markedet og tilbyder en langt mere strømlinet og brugervenlig oplevelse, men…

Mange af de mere essentielle moduler fra Magento 1.9 er endnu ikke kompatible med Magento 2.0. Dette er naturligvis utrolig ærgeligt da det virkelig hæmmer brugen af Magento 2.0.

Af samme grund er Magento version 2.0 fortsat en utrolig omkostningsfuld affære i og med at alle ønskede, essentielle moduler og extensions, skal skrives om i forbindelse med et skifte til Magento 2.0.

Så hvis du går og overvejer at anvende Magento 2.0, så vil vores anbefaling være at du lige venter lidt endnu og i stedet bruger den seneste Magento 1.9.2.4 (dags dato) til din webshop.

 

Administrator
kontakt@magentoxperten.dk
Ingen kommentarer

Skriv en kommentar