Hosting med Magento

moduler til magento 1 og 2

01 feb Hosting med Magento

Landskabet for hvordan hjemmesider fungerer er omskifteligt. I dag er der efterhånden så mange forskellige parametre og indstillinger at det kan være svært for personer, uden stor erfaring med teknologien inden for e-handels feltet, at beslutte hvad der er den mest optimale og omkostningseffektive hosting løsning for eksempelvis en Magento webshop.

Magento er et komplekst system og derfor er der ikke en løsning der passer til alle. Meget kommer an på hvilken type og hvor mange udvidelser du ønsker at bruge, hvor mange produkter du gerne vil have, hvor mange brugere du forventer vil være online på samme tid osv. Oven i det skal der også træffes en beslutning om, hvorvidt du vil bruge Magento 1. eller Magento 2.0, da disse versioner er vidt forskellige fra hinanden.

I dette indlæg vil vi give dig et overblik over de forskellige hosting typer og must-have funktioner. Vi vil gennemgå hvilket hardware du bør anskaffe og hvilket software der vil give dig den bedste ydelse på dit eksisterende hardware.

 

MAGENTO HOSTING TYPER

Delt hosting

En delt hosting type betyder at der anvendes en server til at hoste flere hjemmesider på en gang. Dette er betyder i praksis at serverens ressourcer og deri hardware, deles mellem hjemmesiderne. Der er en række risici forbundet med et sådant setup. Først og fremmest risikerer du at din hjemmeside bliver langsommere, såfremt en af hjemmesiderne på serveren oplever mere trafik en normalt. Så selvom du har en hjemmeside der er optimeret og ikke har så mange besøgende, vil denne opleves som langsom da andre hjemmesider på serveren er dårligt optimeret og eller oplever mange besøgende. Dette kan være særligt kritisk i perioder med høj aktivitet. En anden ulempe ved delt hosting er sikkerheden. Hvis en af de webshops der opererer på serveren udsættes for hackerangreb, er der en risiko for at din shop også bliver det. Det selvom du har en sikker shop.

Der er dog også fordele forbundet med delt hosting, da denne hosting type er billig. Endda meget billigere end eksempelvis dedikeret hosting. Hvis du først lige er begyndt med e-handel eller overvejer at hoste en lille webshop med mindre end 10.000 besøgende om dagen, er en delt hosting løsning et godt udgangspunkt. Du skal bare være opmærksom på, at der vil være tidspunkter hvor man måske ikke kan komme i kontakt med din shop grundet høj trafik på serveren.

Dedikeret hosting

Dette er den ægte vare. Dedikeret hosting er hvad de store kompetente webshops anvender. En dedikeret hosting betyder at din webshop hostes af en server og denne server kun arbejder med din side. Når en webshop der opererer fra en dedikeret server, vil denne fungerer hurtigere end webshops der opererer via en delt server. En anden stor fordel ved dedikeret hosting er at du nemt kan overvåge hvordan din webshop performer og frem for alt kan du give et skøn på den potentielle belastning høj aktivitetsperioder, vil have på din webshop. Du kan dermed forberede serveren og din webshop på fremtidig trafik og sikre at din forrretning er funktionel og operationel gennem selv de travleste perioder. Dette er yderst vigtigt for at maksimere din profit.

Med dedikeret hosting undgår du udefrakommende sikkerhedsbrud, som du ikke kan kontrollere. De mange fordele ved dedikeret hosting, kommer naturligvis ikke gratis og dedikeret hosting er derfor meget dyrere end delt hosting. Det anbefales at anvende dedikeret hosting, hvis man har en vel etableret webshop med flere tusinde besøgende om dagen og eller, hvis man ønsker en så stabil og sikker hjemmeside som overhovedet muligt.

 

HARDWARE

CPU Hastighed

Som nævnt er Magento et komplekst system og det er meget krævende for CPUen. Det betyder at CPU kraften af din host spiller en stor rolle i om din webshop indlæses hurtigt eller langsomt. En langsom CPU vil resultere i langsomme indlæsningstider for dine sider, selv for Magento webshops der er godt optimeret. Hosting firmaer fortæller sjældent om, hvilke hardware specifikationer de anvender på deres systemer. Hvis de ikke specificerer den eksakte model og fart på den CPU de bruger er det bedst at spørge dem om CPU modellen og hvilken fart den leverer. I dag bruger de fleste servere en af fire CPU modeller med udgangspunkt i Intel processorer.

Fra ældste/dårligste til nyeste/bedste.

Sandy Bridge –> Ivy Bridge –> Haswell –> Broadwell

Ifht. den aktuelle hastighed for CPUen bør du ikke gå lavere end 2.4 ghz. Jo ældre/langsommere model desto hurtigere skal CPUen være for at opnå en god performance. Eksempelvis ville en Sandy Bridge 3.0ghz CPU yde ligeså godt som en 2.4ghz Broadwell CPU.

CPU kernen

CPU hastighed er dog ikke det eneste der betyder noget. Meget afhænger af hvor effektivt CPU kernen anvendes på din webshop. Dette er særligt vigtigt i situation hvor webshoppen oplever meget aktivitet fra brugere der er online på samme tid. Selvom din webshop virker hurtig og responsiv når den testes og vises i browseren og køre på få cores (eller en enkelt), så kan det have en drastisk indflydelse på din webshop når denne går live og flere forskellige kunder begynder at bruge din hjemmeside. Et lavt forbrug af CPU cores betyder at CPUen bliver overbelastet også selvom du har en hurtig og responsiv hjemmeside (eksempelvis med 0,3-0,5 sekunder respons). Her vil du med 20+ brugere online på samme tid opleve loade tider der er 10x større. Det vil betyde en indlæsningstid for din hjemmeside på 3-5 sekunder per side. Dette er alt for langsomt, ifht. at din hjemmeside virker behagelig at bruge, og det vil helt sikkert skræmme potentielle kunder væk fra din webshop. Du kender det selv fra din egen oplevelse af langsomme hjemmesider – det er ødelæggende for brugeroplevelsen og man finder hurtigt alternativer, for at få den information/produkt/service man søger.

En tommelfinger regel du bør følge er 10 aktive brugere per enkelt CPU kerne. Det betyder i praksis, at du har en godt optimeret webshop og host der kan allokere 2 fulde CPU kerner til din webshop. Din hjemmesides ydeevne burde ikke nedgradere bemærkelsesværdigt, ligegyldigt om der er 5 eller 15 aktive brugere der browser din hjemmeside på samme tid.

Lagringstype

Hver gang en bruger besøger din webshop skal serveren indlæse hundredvis (mere sandsynligt tusindvis) af filer. Jo hurtigere din server kan indlæse disse filer desto bedre. Tommelfinger reglen er at man skal undgå harddisk baseret lageringstyper. Disse er for langsomme og ineffektive for Magento hosting. Den bedste lageringstype i dag er ”NVMe” baserede drev. Disse er baseret på den seneste teknologi og derfor er det endnu ikke alle hosting selskaber, der har haft mulighed for at opdaterer deres servere til ”NVMe”. En anden mulighed er SSD baseret lageringstyper. Helt generelt er disse en god løsning og vil passe til de fleste Magento webshops, så længe SSD løsningen er nyere end generation (2013+). Såfremt du har haft en computer med en alm. harddisk og har opgraderet med en SSD harddisk, vil du kunne nikke genkendende til, at din computer er meget hurtigere efter du installerede en SSD harddisk. Den samme fornemmelse vil du have ifbm. servere.

RAM

Når det kommer til RAM er tallene ret simple. Serveren der skal hoste din webshop skal have minimum 2GB RAM og en såkaldt memory limit af PHP på 256MB. Der vil dog være nogle tilfælde, hvor en højere memory limit af PHP er nødvendig. Eksempelvis vil en webshop med flere tusinde produkter, der skal indlæses af bestemte årsager, kræve meget mere end de 256MB memory limit af PHP.

 

MAGENTO SOFTWARE & ANDRE VIGTIGE FUNKTIONER

PHP version

Når du skal undersøge Magento software til din webshop skal du altid se efter den nyeste version af PHP, da dette vil give din webshop den bedste hastighed og sikkerhed. I skrivende stund er de 2 nyeste PHP versioner – 5.6.15 og 7.0.0.

Nu kommer der noget meget vigtigt!

Hvis du planlægger at anvende Magento 1.x kan du ikke bruge den nyeste PHP 7.0.0 version da Magento 1.x ikke kan anvende det. Det korrekte valg i dette tilfælde vil være at bruge PHP version 5.6.15 til et Magento 1.x system. Eftersom Magento 2.0 er den nyeste udgave af Magento systemet, har det også en række forbedringer ifht. den gamle version. Man kan bl.a. anvende PHP 7.0.0. Det anbefales at gøre dette i forbindelse, da man på den måde kraftigt øger sin hastighed over ældre PHP versioner.

Automatisk backup

Dette er en must-have funktion. Undersøg hvorvidt din hosting-udbyder tilbyder dig minimum 2 ugers daglig backup. En regelmæssig backup politik vil give dig en hjælpende hånd, såfremt du kommer til at foretage en fejl i dit system, hvis du eksempelvis kommer til at slette nogle produkter, filer eller hvis din webshop bliver hacket. Når du har en backup vil du spare en masse penge og timer hvis uheldet er ude.

Magento optimeret hosting

Mange virksomheder, som hoster Magento hjemmeside, reklamerer ofte sig selv som udbyder af ”magento optimeret hosting”, hvilket er sandt. En almindelig hostet løsning er tilpasset således at den kan supporte så mange forskellige applikationer som muligt og derfor er en sådan løsning ikke optimeret til noget. Hvis man sammenligner en almindelig hostet løsning med Magento optimeret hosting, som arbejder med samme hardware, vil den almindelige løsning arbejde meget langsommere, da der er en række ekstra konfigurationer og parametre der influere løsningens ydeevne, for at den kan operere så effektivt som muligt. Med Magento kan man selv specifikt justere disse parametre så de passer til ens situation.

Automatiseret Magento patching

Det anbefales at undersøge dette når man leder efter en hosting-udbyder til sin Magento webshop. Helt generelt er webshops ret populære mål for hackere, det er derfor meget vigtigt at du, som webshop ejer, sørger for at din sikkerhed er i orden for at minimere risikoen for hackerangreb. Webshops udsat for hackerangreb kan miste værdifuld data, få ødelagte filer osv. Når først en webshop er hacket, kan det blive en dyr affære at reparere skaden. For at reducere risikoen anvender nogle hosting virksomheder (typisk udbydere der fokuserer på Magento) at patche deres kunders Magento webshops automatisk med de seneste sikkerhedsopdateringer, der udgives af skaberne bag Magento. Dette reducerer betydeligt risikoen, for at netop din webshop bliver hacket.

Alt i alt er Magento et meget komplekst system og der er ikke en løsning der passer til alle. For at optimere ydelse/omkostningsratioen er det bogstaveligt talt flere hundrede forskellige ting der skal undersøges og konfigureres.

Dette indlæg havde til formål at yde en generel forståelse for hvad man bør undersøge, hvis man ønsker at hoste en Magento Webshop. Det anbefales derfor at man konsulterer professionelle, for at få mest ud af en Magento løsning.

Administrator
kontakt@magentoxperten.dk
Ingen kommentarer

Skriv en kommentar