speedmagento

14 maj 3 hurtige tips til en hurtigere webshop

På en af vores største webshop løsninger Winkwink.dk er der rigtig mange produkter og det kræver selvfølgelig en god server som har lidt power, men udover dette skal man sørge for at gøre hvad der er muligt for at optimere shoppen så den er hurtig og nemt at navigere rundt på.

Tip 1 – Mere tekst og færre billeder

Sørg for at du bruger så meget tekst som muligt og så få billeder som muligt. Det betyder selvfølglig ikke at ikke at man skal erstatte sit slide på forsiden, men i stedet fokusere på de små detaljer. Kan logoet laves som tekst? Kan ikonerne i bunden bare være tekst osv.

Tip 2 – Komprimering af billeder

Når du har afgrænset antallet af billeder skal du sørge for at optimere dine billeder så de fylder så lidt som muligt, men samtidig er super skarpe. Hvordan gør man så lige det? Ja det kan være lidt en udfordring men en typisk fejl mange begår er at bruge produktbilleder som fylder flere mb som så efterfølgende vises i lille format under produktet. Det gør at du ikke engang får rigtig glæde af det store billeder. Så husk at begræns dine billeder til så kb. Det er svært at sætte et tal på maksimale størrelse for et billeder men fx på winkwink.dk hvor vi har sexlegetøj og lingeri som skal zoomes ind på har vi en grænse der er på ca 500 kb som også er meget men vi har en ret stærk server så det går.

Tip 3 – Vis ikke alle produkter på hver side

Hvis du fx har mange produkter i dine kategorier ligesom på fx winkwink.dk – Her er der fx over 100 produkter i mange kategorier og det gør jo at man skal tage stilling til, hvor mange produkter der skal vises pr. side eller bruge ajax load eller lignende. På winkwink.dk bruges ajax scroll og det er både godt og dårligt for det gør at siden er hurtig og loader produkter i mens du kigger i kategorien så det føles som om den viser alle produkter selvom den blot loader dem løbende. Dog sætte det nogle begrænser med fx sortering, gå frem og tilbage funktion osv. som kræver yderligere udvikling hvis det virkelig skal spille men i mange tilfælde kan det være en rigtig god læsning hvis man har mange produkter og ikke vil have en klasisk “vis 12 produkter pr. side”.

Jeg håber du fandt guiden nyttig.

Kristoffer Hjerrild
kontakt@kristoffer-hjerrild.dk

Kristoffer er CEO og har ansvaret for Magentoxperten.dk's operative udvikling.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar